Regények

N. Nagy Zoltán: Madárember

Magyarország, ​2015.

Amikor egy tízéves fiú holttestére találnak a Dunában, csak a volt életvédelmi nyomozó, Steinhardt Mónika gyanakszik arra, hogy nem baleset történt. A gyerek markában egy madártollat fedez fel, ami kísértetiesen emlékezteti egy korábbi esetre. Ahogy egyre mélyebbre ás, a bizonyítékok sokasodnak, és biztosra veszi, hogy egy könyörtelen gyilkos nyomára bukkant, aki minden évben elragad, és a folyóba öl egy gyermeket.

Szigeti Zalán megpróbálja túltenni magát Keselyű Richárd, a sátáni órásmester rémtettein, de egy vészjósló felfedezés újból pokollá teszi a mindennapjait.

Hamarosan együtt indulnak a láthatatlan Madárember után, de arra ők sem számítanak, hogy a legsötétebb emberi gonoszsággal kell szembenézniük. Prostitúció, gyerekkereskedelem, és erőszak szegélyezi az útjukat, ráadásul úgy tűnik, mindenhol falakba ütköznek.

Megtalálják-e a gyilkost vagy valami egészen más kerül a napvilágra? Él-e még Keselyű vagy valaki más üldözi Zalánt? Sietniük kell, hogy a kínzó kérdésekre válaszokat találjanak, mert ahogy közelebb kerülnek a Madáremberhez, a saját életük is veszélybe kerül.

A könyv országszerte minden könyvesboltban kapható, valamint online megrendelhető!

Libri:

https://www.libri.hu/konyv/n_nagy_zoltan.madarember–4.html

Bookline:

https://bookline.hu/product/home.action?_v=N_Nagy_Zoltan_Madarember&type=22&id=341205

 

______________________________________________________________

N. Nagy Zoltán: Keselyű 

Magyarország, 2014.

Szigeti Zalán nyugodt élete pillanatok alatt fenekestül felfordul, amikor a háza melletti játszótéren a szeme láttára égetnek el egy embert. Hamar világossá válik számára, hogy a gyilkos macska-egér játékba kezdett vele, amelyben nemcsak a saját élete a tét, de a családja is veszélybe kerül.


A szövevényes nyomozás vezetője, Budai László rendőr alezredes meg van róla győződve, hogy a tettes azonos a 25 évvel korábban órásmesterként dolgozó Keselyű Richárddal, aki majdnem két tucat embert ölt meg, mielőtt 1989-ben nyoma veszett.


Ahogy a múlt árnyai megelevenednek a jelenben, egyre több jel mutat arra, hogy a gyilkosságok kapcsolódhatnak a költőfejedelem, Babits Mihály életéhez.
Zalán a rendőrséggel párhuzamosan kutatja a sötét összefüggéseket, de a holttestek száma egyre csak nő, és a halálos játszmában senki nem lehet biztonságban.

Mi köze van Babits Mihálynak egy sorozatgyilkoshoz? Létezik-e a titokzatos Keselyű? Ahhoz, hogy eljusson a súlyos titkok között lappangó igazsághoz, Zalánnak egyedül kell szembenéznie a rá vadászó gyilkossal.

A könyv már csak limitált példányszámban kapható vagy rendelhető:

Líra:

https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/sci-fi-fantasy-krimi/keselyu-a-babits-gyilkossagok